Lichtmastvormen & montagestijlen
Naast alle verschillende materialen die beschikbaar zijn voor lichtmasten, zijn er verschillende vormen en installatiemethoden. Ongeacht het materiaal kunnen de lichtmasten zowel vierkant als rond zijn. Vierkante palen bieden meer bevestigingsmogelijkheden dankzij hun vlakke oppervlak, maar zijn moeilijker te installeren. Veel verlichtingsarmaturen hebben tegenwoordig verschillende tenonadapters en accessoires die de montage van lampen op ronde palen net zo acceptabel maken, dus voel je niet gebonden aan deze. Er zijn ook verschillende opties voor graafarmaturen, die diepe gaten nodig hebben voor de installatie, en ankerarmaturen, die direct in een betonnen voet worden geplaatst. Sommige gebieden staan niet toe dat er gaten worden gegraven en andere zullen niet toestaan dat er beton wordt gestort, zodat uw locatie zal helpen bij het bepalen van een montage-optie.

Bij het bepalen van het beste type paal voor uw faciliteit, zult u ook andere factoren in overweging willen nemen, waarvan er één bekend staat als corrosieprestatie. Alle lichtmasten ondervinden lichte bewegingen. En of het nu door de wind of door incidenteel contact is, die beweging kan ervoor zorgen dat de beschermende verf op de buitenste laag van de lichtmasten afbrokkelt en het gevoelige oppervlak blootlegt. Metalen coatings kunnen worden aangebracht om de corrosiebestendigheid van stalen of aluminium palen te verbeteren, maar dat kan ook invloed hebben op de levensduur van de paal bij vermoeidheid. Het is dus belangrijk om rekening te houden met alle factoren bij de keuze voor een lichte paalvorm en montagestijl.

Lichte paalkosten
Als het gaat om het installeren van lichtpalen, zoals bij elk grootschalig project, moet u vooruit plannen en een projectbudget bepalen. Met behulp van een professionele lichtdeskundige of een gratis lichtplan kunt u zorgvuldig bepalen hoeveel palen u nodig heeft. Maar een lichtplan dekt alleen de aantallen, en er zijn vele andere factoren die in uw budget meespelen.

En, één van die factoren is van belang. Zoals we al eerder zeiden, is aluminium veel duurder dan staal. Houten palen vereisen meer werk om de bedrading weerbestendig te maken. En, glasvezel opties zijn niet zo stevig. Zorg ervoor dat u zorgvuldig rekening houdt met uw omgeving, zodat het paalmateriaal dat u kiest u later niet kost.

Een ander ding om in gedachten te houden is de kosten van de installatie. Uw budget voor lichte paalinstallatie zou de kosten voor materialen, levering aan het werk plaats, arbeid, en materiaallasten moeten omvatten om de pool te installeren. En in sommige gevallen moet u ook plannen maken voor een minimum aan kosten per uur. U moet ook rekening houden met de kosten van de installatie van de elektrische apparatuur moeten de lichten, die een verscheidenheid aan verschillende taken, zoals sleuven.

led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led