Light Pole Kopersgids

LED-poollampen zijn energiezuinige alternatieven voor metaalhalogeenlampen en straatlantaarns. Ze worden voor veel verschillende doeleinden gebruikt, onder andere voor parken, paden, trottoirs, straten en paalverlichting. Maar ze worden ook vaak gebruikt in industriële sectoren, zoals productie of magazijnen. LED-paallampen worden boven op de lichtmasten geïnstalleerd.

En, hoewel het gemakkelijk is om te weten dat u een goede keuze maakt door gebruik te maken van, of over te schakelen op LED-verlichting, is het moeilijker om te weten wat de eigenlijke paal is. Als de LED-verlichtingsexperts vinden wij het onze taak om ervoor te zorgen dat 100% van uw LED-verlichtingservaring zo goed is als het zou moeten zijn. En een groot deel daarvan is de montage van uw licht. Lees verder om meer te weten te komen over LED-lichtpalen, en hoe u de beste voor uw paalverlichting kunt kiezen.

Verlichting Parkeerplaats
Wat u moet weten over LED-lichtpalen
Lichtmasthoogte
De juiste hoogte van een lichtmast hangt af van het type licht dat u kiest en het gebied dat het moet verlichten. Elk gebied kan zijn eigen eisen hebben, zoals beperkingen op de plaats waar de lichtmasten kunnen worden geplaatst. U kunt deze lastige beperkingen omzeilen door meerdere lampen op een enkele paal te installeren, waardoor het bereik wordt gemaximaliseerd.

De beste manier om de hoogte van een lichtmast te bepalen is het gebruik van een lichtplan, maar er zijn enkele algemene regels waaraan u zich kunt houden. Zo zal u bijvoorbeeld bij parkeerterreinverlichting meestal een type II-verlichtingsschema gebruiken. Om de hoogte van de paal voor dit type verlichting te bepalen, neemt u de hoogte van het licht, en gebruikt u die afstand om het dekkingsgebied in kaart te brengen.

Als u bijvoorbeeld een lichtmast van 20 voet met een LED-parkeerplaatsverlichting van 150 watt met een type 3 lichtpatroon hebt, zal het dekkingsgebied ongeveer 20 voet aan elke kant en 20 voet naar voren liggen, wat een gebied van 40 voet bij 20 voet beslaat. Dit is echter slechts een vuistregel. Het is niet exact, maar het zal u een goed idee geven van hoe hoog uw lichten, en dus de lichtmasten, moeten zijn. Deze methode houdt geen rekening met luminadegradatie, meerdere lampen of gloeilampen, maar wees op uw hoede.

Een ander ding om in gedachten te houden met paalhoogtes en locatie is om ervoor te zorgen dat de lichten de mensen verblinden. Dit kan net zo schadelijk zijn als een slecht verlichte ruimte, omdat het uw zicht op een schurende manier belemmert. Je zou niet willen dat je basketbalveldlichten op een hoogte van 15 meter achter een 10 meter hoge hoepel zet. Dit zou het extreem moeilijk maken voor iemand om de basket te zien, omdat ze direct in het licht staren als ze schieten. Als dit de enige locatie is voor een licht, kun je het licht gewoon omhoog doen en uit het directe gezichtsveld van de mensen halen. En dat geldt ook voor parkeerplaatsen of straatverlichting. U wilt het licht niet laag en direct in het gezichtsveld van een bestuurder plaatsen en het zicht van de bestuurder belemmeren en tot een ongeval leiden.

Soort lichtmasten
Er zijn veel verschillende soorten lichtpalen. Het grootste verschil zit hem in de samenstelling. Verschillende materialen zorgen voor verschillende niveaus van sterkte en duurzaamheid. En hoewel het misschien een tweede natuur lijkt om altijd de stevigste optie te kiezen, is dat in veel gevallen niet de juiste pasvorm. In snelweg- en straatverlichtingstoepassingen bijvoorbeeld, wilt u misschien een lichtgewicht optie, die het aantal dodelijke auto-ongelukken kan helpen verminderen. Stalen en aluminium palen worden gewaardeerd omdat ze zeer veelzijdig zijn en beter bestand tegen winderig weer dan palen van andere materialen. Aluminium palen daarentegen worden gewaardeerd omdat ze licht van gewicht zijn en bestand tegen roest, maar ook omdat ze veel duurder zijn dan stalen palen. Stalen lichtmasten zijn de meest voorkomende voor hun sterkte en duurzaamheid tegen een redelijke prijs.

Echter, met zowel aluminium als stalen palen heb je de mogelijkheid om draden intern te laten lopen, wat extra bescherming biedt en de kans op elektrische problemen op de weg verkleint. Dit type van polen hebben aangewezen locaties voor aansluitkasten en schakelaars, zodat u gemakkelijk toegang heeft tot het elektrische systeem voor onderhoudsdoeleinden.

Als de bedrading eenmaal is aangelegd, is het tijd om verlichting aan de bovenkant te installeren. Sommige adapters worden direct aan de zijkant van een paal gemonteerd, terwijl andere montagemogelijkheden als een kap op de bovenkant van de paal zitten. Er kunnen adapters worden gemaakt voor zowel vierkante als ronde palen, waardoor werknemers meer dan één lamp op een enkele paal kunnen installeren.

Als goedkoopste optie, als u de kosten tot een minimum wilt beperken, zijn houten lichtmasten de beste keuze. Echter, in tegenstelling tot de opties voor staal en aluminium, vereisen houten palen dat de elektrische bedrading rond de buitenkant van de paal loopt, wat in de toekomst waarschijnlijk een of ander probleem zal opleveren. Deze blootgestelde draden verhogen de onderhoudskosten, dus zorg ervoor dat u dat in uw budget meeneemt bij de aankoop van houten lichtmasten. led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led led